fredag 22 juli 2022

Del 29 Mark.6:53-56

 


Markus evangelium

Dagens text: Mark.6:53-56

Helsingborg 4 maj 2021

 

Nyckelord ”Alla som rörde Honom blev helade/friska

 

 

 

Nu var ryktet om Jesus i full kraft. Överallt där han kom, samlades folk och de flesta hade ett behov av helande, befrielse och upprättelse.

55 och folk skyndade ut i hela den trakten och började bära de sjuka på bårar till platsen där de hörde att han var. Mark.6:55  

Det gemensamma för all som sökte upp honom, var att de ville ”ha något” av honom. När vi är sjuka har vi en enda bön – att bli friska, och det var ingen skillnad då mot vår tid. Men perioden mellan sjukdomarna, hur ber vi då, är bönen lika ”levande” även i denna period. Det får var och en svara på!

Det senaste århundradet har det annonserats om helande, mirakel och frälsningsmöte på olika sätt och lovat att i kväll sker det! Det är alltid underbart med helande, men hur ofta har vi sett annonser om ”Kom och lär känna Jesus!” Jag kan inte minnas en enda sådan annons. Att lära känna Jesus står över allt annat.

Förkunnelsen om Jesus – evangeliets kärna får aldrig bytas ut mot en massa ”slagord och kraftiga proklamationer!” Det som består, är Jesu ord till oss och det finns bara i evangeliet.

Paulus kunde konstatera, att livet för honom förändrades fullständigt i mötet med Jesus på Damaskusvägen. Han skriver på här:

17 (N) att Kristus genom tron ska bo i era hjärtan och att ni ska bli rotade och grundade i kärleken. 18 (O) Då ska ni tillsammans med alla de heliga kunna fatta bredden och längden och höjden och djupet[e] 19 (P) och lära känna Kristi kärlek, som går långt bortom all kunskap. Så ska ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet. Ef.3:17-19

Paulus ord till oss här är inget som någon annan har berättat för honom, utan detta är Paulus egen erfarenhet. Han bara vet att detta är sanningen och den lever i honom. Ingen kan få honom att tro något annat, detta är för Paulus själva livet.

Ett tips!

Bli kvar i texten över detta med att lära känna Jesus och då inte bara det som han gör – våga fråga ”vem är du Jesus!

Det är först när vi lärt känna evangeliets Jesus som vår lovsång till Honom kan nå nya höjder. Det är först då vi kan komma nära Hans Härlighet och ur detta kan även bönen bli mer levande.

(G) Mina älskade, låt oss älska varandra, för kärleken kommer från Gud. Var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. (H) Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, för Gud är kärlek. (I) Så uppenbarades Guds kärlek till oss[c]: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. 10 (J) Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud, utan att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. 1Joh.4:7-10 

 

Inga kommentarer:

  Vem jag är i Kristus Del 11 Dagens ord: Rom.1:5-7 Tema: Guds älskade Helsingborg 9 december 2023 Hänvisningstexter: 1Kor.1:2, 2K...