måndag 30 maj 2022

Rom.8:31-39 Del 22

 


I morgon kommer en längre text på temat i Paulus text till oss.

Romarbrevet

Textavsnitt: Rom.8:31-39

 

Helsingborg 19 mars 2021

 

För mig är denna text en lovsång till Treenigheten och Guds stora kärlek till oss. När vi är i Kristus blir detta som Paulus själv lovsjunger om, en enda stor påminnelse om nåden i Herren. Det är en enda stor kärleksförklaring från en man som mött Jesus och har blivit en livsförvandlad människa. Paulus vet vad han skriver och sjunger om, utifrån hans egen erfarenhet. Det är inga teorier utan en ständig verklighet för honom.

31 (AA) Vad ska vi nu säga om detta? Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss? Rom.8:31

Ja, vad ska vi svara på den frågeställningen, annat än att det är Sanningen till oss. Gud är verkligen för oss, och vill vårt absolut bästa. Hans ständiga längtan är att vi ska ta emot Hans kärlek och leva i den. Vi är problemet i denna så kallade ”upplysta tid.” Trots detta överger Han oss aldrig. Gud vill se vår tro på Honom, i kärlek!

 r. 34 (AD) Vem är det som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och vädjar för oss. 35 Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Rom.8:34-35

Detta blir en verklighet i Kristus, det är först då vi kan förnimma hur mycket vi är älskade av Jesus. Trots alla våra dumheter vi hittar på finns Jesus där, och manar och vädjar gott för oss! När vi gör bekännelsen är vi friköpta.

Hela vår moderna värld bygger på tillfälliga relationer! När problemen uppkommer flyr vi till en ny tillfällig relation och det skapas djupa sår i vår inre människa. Vi tror att flykten är en bra medicin. Den hållbara relationen med Jesus är den bästa medicin vi kan ha och få.

Läs gärna texten flera gånger, den har så mycket att ge oss. Framför allt lyssna!

 


 

 

 

Inga kommentarer:

  Vem jag är i Kristus Del 11 Dagens ord: Rom.1:5-7 Tema: Guds älskade Helsingborg 9 december 2023 Hänvisningstexter: 1Kor.1:2, 2K...