måndag 3 oktober 2022

Del 5 Rom.15:13

 


Paulus och de 45 bönerna i hans brev

Del 5

Bibelställe
Vi kanske inte alltid tänker på vilken bönemänniska aposteln Paulus var. Vi ser honom ofta som aposteln som alltid förmedlade evangeliet var han än befann sig. Men förutsättningen för att detta skulle fungera var hans rika böneliv.

Låt oss lära av honom!

 13 Må hoppets Gud uppfylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft. Rom.15:13

En mästerlig text, full av hopp, glädje och frid. Paulus har sammanfattat mycket i denna korta men intensiva text som är formad till en bön. Texten är inte bara till den romerska församlingen, utan till oss alla, i alla tider.

Lägg märke till sista strofen ”genom den helige Ande,” här har vi källan. Där, i den helige Ande kan vi dricka, vila i längtan, få vägledning, uppmuntran och förmaning. Samtidigt skriver Paulus att det är Gud som uppfyller oss.

Var finns vår prestation? Den är bortkopplad. Anledningen är att vi inte kan tillföra något i oss själva utan allt ligger i Guds nåd, genom Anden som bor i oss.

Det finns en faktor som vi kan bidra med och det är vår vilja! Men den bör trots allt vara underställd Guds vilja. Det bör finnas en ömsesidig vilja som lever i samspel med Gud.

Mycket handlar också om att våga ta emot trots ”att det verkar för bra för att vara sant.” Jag tror att vi har ett problem här som vi bör be över. Ofta är det lätt att ge, men att ta emot är svårare.

Gud älskar att ge sina barn goda gåvor, bara vi har frimodighet att våga ta emot, utan förbehåll.

Någon sa till mig när jag berättade om Jesus att det där låter alldeles för enkelt för att vara sant. Men, det är sant och kommer aldrig att förändras. Gud är Hoppets Gud.

Inga kommentarer:

  Vem jag är i Kristus Del 11 Dagens ord: Rom.1:5-7 Tema: Guds älskade Helsingborg 9 december 2023 Hänvisningstexter: 1Kor.1:2, 2K...